Een zomer vol TV Oranje Specials!
08-06-2018

TV Oranje SpecialsBij TV Oranje is op dit moment een nieuwe serie portretten van Nederlandse artiesten te zien. In deze TV Oranje Specials gaat Ivo Franklin elke zaterdag om 19.00 uur op bezoek bij een bekende zanger, zangeres of duo. We bezoeken ze thuis of op een van hun favoriete plekjes, waar ze vertellen over hun leven, werk, hobby’s en andere interesses. Meer info over deze nieuwe specials vind je bij Programmering.
 

Maar we hebben nog meer in petto, want in de maanden juni, juli en augustus herhaalt TV Oranje de beste specials van de afgelopen jaren. Ze zijn van zondag tot en met vrijdag te zien, elke dag om 19.00 uur. Onderstaand vind je meer informatie over de komende uitzendingen. Wij wensen je veel kijkplezier!

 

Zondag 17 juni 19.00 uur - Harry Slinger

TV Oranje Special over Harry SlingerIn Amsterdam Noord, aan de oevers van het IJ en op een aantal ‘historische’ locaties, vertelt Harry Slinger over zijn lange en vooral veelzijdige carrière. Hoewel het grote publiek hem vooral kent als zanger van de band Drukwerk, heeft Harry in films en musicals gespeeld, radio- en televisieprogramma’s gemaakt, columns geschreven, een platenmaatschappij opgericht, een café uitgebaat, rondvaarten verzorgd en nog veel meer. Rode draad in dit alles is zijn liefde voor de stad Amsterdam, haar inwoners en haar muziek. Bijzonder is het verhaal van Brouwerij ’t IJ, die ooit is ontstaan als direct gevolg van de grote Drukwerk-hit ‘Je loog tegen mij’. Tot slot onthult Harry het geheim van zijn beroemde rode mutsje.
 

Maandag 18 juni 19.00 uur - Sasja Brouwers

TV Oranje Special over Sasja BrouwersZangeres Sasja Brouwers vertelt thuis in Aalsmeer over haar carrière, waarin ze al het nodige heeft meegemaakt. Afkomstig uit een muzikaal nest ging ze na de middelbare school naar het conservatorium. Ze werd door Joop van den Ende gespot en speelde vervolgens twee jaar mee in de musical Cyrano. Ook deed ze in 2003 mee aan het Nationaal Songfestival. Na een scheiding besloot ze zich geheel te richten op het moederschap, maar in 2011 keerde ze terug op het muzikale toneel met Nederlandstalig repertoire. Hierbij werkt ze nu samen met producer Emile Hartkamp, van wie ze al veel heeft geleerd. Een belangrijke rol speelt verder haar man Erik, die de terugkeer van Sasja mogelijk maakte door zijn eigen zangcarrière op te offeren. Na het interview zien we Sasja les geven in haar goedlopende zangschool en mogen we meekijken bij een aantal fitnessoefeningen onder begeleiding van haar personal trainer.
 

Dinsdag 19 juni 19.00 uur - Ronnie Tober

TV Oranje Special over Ronnie ToberRonnie Tober vertelt over zijn jeugd, die hij voor het grootste deel in de Verenigde Staten doorbracht. Hij werd in 1945 geboren in Bussum, maar het gezin Tober koos er na een paar moeilijke oorlogsjaren voor om in Amerika opnieuw te beginnen. Op High School viel al op dat de jonge Ronnie goed kon zingen. Na een talentenjacht werd hij gevraagd om een wekelijkse bijdrage te leveren aan een televisieprogramma, en al gauw volgden ook rollen in musicals. Ronnie mocht in 1960 zelfs zingen voor de presidentskandidaten Nixon en Kennedy. Toen hij in 1963 voor familiebezoek in Nederland was, zocht zijn tante contact met tv-presentator Willem Duys met het verhaal dat Ronnie voor president Kennedy gezongen had. Het leidde tot een tv-optreden in 'Voor de Vuist weg', waar ook Willy Alberti optrad. Die herkende het talent en vroeg Ronnie om samen met zijn dochter Willeke in zijn show te komen optreden. Daarop besloot Ronnie om naar Nederland terug te verhuizen. Al gauw had hij een platencontract en een paar jaar later vertegenwoordigde hij ons land bij het Eurovisie Songfestival. Het was het begin van een prachtige carrière. Ook aan het woord komt Jan Jochems, al 48 jaar de partner van Ronnie. Samen zijn ze al lang geleden uit de kast gekomen, met dank aan André van Duin en de Panorama. Ronnie vertelt ook over zijn stichting, die hij oprichtte nadat hij was genezen van kanker. De Ronnie Tober Foundation zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking.
 

Woensdag 20 juni 19.00 uur - Kevin Smit

TV Oranje Special over Kevin SmitRadiopresentator en zanger Kevin Smit ontvangt TV Oranje in zijn huis in Hoogeveen. Kevin is binnen zijn familie een beetje een vreemde eend in de bijt, want verder is er niemand die zich actief met muziek bezighoudt. Als kind stond hij al voor de spiegel en deed hij alsof hij een optreden verzorgde. Hij vertelt hoe hij in 2008 op 16-jarige leeftijd echt op het podium terechtkwam door heel brutaal de organisatie van de jaarlijkse stadsfeesten de Pulledagen vroeg of hij mocht komen optreden. Het leidde tot allerlei contacten in de muziekwereld, en een debuutsingle die werd geproduceerd door niemand minder dan Edwin van Hoevelaak. Vervolgens doet hij mee aan de talentenjacht 'De weg naar Thialf', dat hem nog meer aandacht opleverde. Het is wel zo dat Kevin in een stijl ging zingen die niet helemaal de zijne was, zijn voorkeur ligt namelijk bij het levenslied. Die voorliefde kon hij echter goed gebruiken bij zijn volgende carrièremove: diskjockey bij RADIONL...
 

Donderdag 21 juni 19.00 uur - Hennie Thijssen

TV Oranje Special over Henny ThijssenHenny Thijssen vertelt in zijn huis in Enschede over zijn lange carrière als zanger en liedjesschrijver. In de jaren tachtig zong hij in de rockband East Coast, die er aanvankelijk veelbelovend uitzag. In 1988 won de band de publieksprijs tijdens het Wereld Songfestival in Bratislava, met het nummer 'Save our planet'. Toen echter het financiële succes op zich liet wachten, voelden de meeste bandleden zich gedwongen er een punt achter te zetten. Dit gold niet voor Henny, die in de jaren voor East Coast al liedjes schreef en dit vak gewoon weer oppakte. Zijn liedjes deden het goed en in de loop der jaren heeft Henny meer dan 1000 composities op zijn naam weten te zetten. In 2007 keerde hij ook weer terug op het toneel als zanger, onder meer in duet met Henri van Velzen. Vrij recent speelde hij zich in de aandacht door zijn deelname aan het tv-programma Bloed Zweet & Tranen, waar hij de finale haalde. Henny vertelt ook over zijn samenwerking met André Hazes en over zijn jeugd, waarvan hij de eerste acht jaar doorbracht in een weeshuis.
 

Vrijdag 22 juni 19.00 uur - George Baker

TV Oranje Special over George BakerGeorge Baker vertelt over zijn jeugd in Hoorn, waar hij midden in de hongerwinter werd geboren. Als kind kreeg hij een panfluit en zo ontdekte hij dat hij gevoel had voor muziek. Dit werd nog verder gevoed doordat hij veel muziek om zich heen had. Toen hij op school zijn eerste applaus in ontvangst mocht nemen, was er geen houden meer aan en ging hij de muziek in. In zijn tienerjaren speelt hij als gitarist in rock 'n rollbandjes en zette zalen in Noord-Holland op stelten. Toen kwam de band Soul Invention op zijn pad, waarmee hij zijn eerste plaat maakte. Tijdens de opnamen kwam de hit Little Green Bag tot stand, waarmee de doorbraak een feit was. Toen kwam het moment dat George Baker zijn baan in de limonadefabriek kon opgeven. De hit werkte zelfs door tot inde jaren negentig, toen het nummer werd herontdekt doordat het in een film van Quentin Tarantino werd gebruikt.

 

 

Zondag 24 juni 19.00 uur Henk Wijngaard
Maandag 25 juni 19.00 uur Peter Beense
Dinsdag 26 juni 19.00 uur Frank van Etten
Woensdag 27 juni 19.00 uur De Kast
Donderdag 28 juni 19.00 uur Mick Harren
Vrijdag 29 juni 19.00 uur Jan Keizer & Anny Schilder

 

 

Sidney Bischoff - 'Mooi is het leven'

Week 25

Sidney Bischoff - 'Mooi is het leven'


TV Oranje is supporter van:

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 bij jouw
lokale omroep? Lees meer...