Een zomer vol TV Oranje Specials
09-08-2018

TV Oranje SpecialsIn de maanden juni, juli en augustus herhaalt TV Oranje de beste specials van de afgelopen jaren.Daarin gaan we op bezoek bij een bekende zanger, zangeres of duo. We bezoeken ze thuis of op een van hun favoriete plekjes, waar ze vertellen over hun leven, werk, hobby’s en andere interesses. De TV Oranje Specials zijn elke dag te zien om 19.00 uur. Onderstaand vind je meer informatie over de komende uitzendingen. Wij wensen je veel kijkplezier!
 

Zaterdag 18 augustus 19.00 uur - Peter Koelewijn

TV Oranje Special over Peter KoelewijnPeter Koelewijn vertelt hoe hij in de jaren veertig opgroeide in de volksbuurt Stratum in Eindhoven. Als kind was hij al gek van cowboyliedjes en het was dus ook geen verrassing dat hij op de middelbare school zijn eigen band oprichtte: Peter en zijn Rockets. Nog voor hij eindexamen deed, scoorden ze hun eerste grote hit: Kom van dat dak af. Het was het begin van een wilde periode waarin de band heel het land doorkruiste. En er volgden meer hits, zoals Marijke. Toch duurde het succes niet lang, met name doordat het aan carrièreplanning ontbrak. Maar Peter ging ook zonder de Rockets door, en was al gauw betrokken bij hits van o.a. Conny Vandenbos, Anneke Grönloh, Egbert Douwe, Bonnie St. Clair en vele, vele anderen. Tot op de dag van vandaag is hij werkzaam in de muziek, al doet hij het tegenwoordig wat rustiger aan. En opmerkelijk genoeg vindt hij het best wel moeilijk om een liedje te schrijven...
 

Zondag 19 augustus 19.00 uur - Sieneke

TV Oranje Special over SienekeZangeres Sieneke vertelt over haar jeugd. Ze groeide op in een hecht gezin en wilde als kind graag danseres worden. Bij een talentenjacht ontdekte ze echter haar zangkwaliteiten en besloot daar iets mee te gaan doen. Omdat ze opgroeide met het Nederlandstalige lied, was het logisch om voor dat repertoire te kiezen. Ze heeft wel even Engelstalig geprobeerd, maar in haar eigen taal kan ze het liedje veel beter overbrengen. Op haar vijftiende werd Sieneke onder haar hoede genomen door Marianne Weber, die het talent herkende en haar bijstond met goede raad. Zij was het ook die de jonge zangeres meenam naar de voorrondes van het Songfestival. Zoals bekend liep dat uit op een groot avontuur. Soms beseft Sieneke nu pas hoe bijzonder haar deelname aan het Eurovisie Songfestival is geweest. Het vormde in elk geval het startschot voor een succesvolle carrière als levensliedzangeres. Enkele jaren geleden beviel Sieneke van haar eerste kindje. Ze vertelt hoe het moederschap haar heeft veranderd.
 

Maandag 20 augustus 19.00 uur - Het IJssel Duo

TV Oranje Special over Het Ijssel DuoTV Oranje gaat in het Overijsselse Kampen op bezoek bij het IJssel Duo, dat bestaat uit Arnold en Marianne Wolda. Zittend op de bank in hun gezellige woonkamer vertelt het zingende echtpaar hoe ze elkaar 35 jaar geleden hebben leren kennen via hun vriendenclub. Arnold zong al als kind, en heeft op een gegeven moment Marianne overgehaald om eens samen wat te proberen. Dat vond Marianne in het begin best eng, maar na een tijdje had ze de smaak te pakken en was het IJssel Duo geboren. Eigenlijk is het een bijnaam die ze hadden bij de visclub waar ze beiden lid van waren. Op aanraden van een cafébaas hebben ze twintig jaar geleden een platenmaatschappij benaderd, wat het begin was van een succesvolle reeks singles en albums die tot op de dag van vandaag voortduurt. Arnold en Marianne vertellen over hun carrière, maar ook hoe ze miljoenen clicks op YouTube kregen dankzij een oehoe. Marianne is overigens niet alleen als zangeres actief, haar foto's van dieren zijn erg gewild. Ook wordt TV Oranje meegenomen naar het stamcafé, waar het IJssel Duo al heel wat gezellige uurtjes doorbracht en ook enkele clips zijn opgenomen. En natuurlijk wordt er nog een kleine demonstratie vliegvissen gegeven...
 

Dinsdag 21 augustus 19.00 uur - Jelle B

TV Oranje Special over Jelle BJelle B, die voluit Jelle Johannes Klaas Broersma heet, vertelt thuis in Wytgaard over zijn Friese identiteit. De verbondenheid met de provincie is groot, want Jelle is er geboren en getogen. Hij is zanger geworden toen hij op Ameland werkte als kok. Bij een personeelsfeest had hij met zijn gitaar enkele liedjes gezongen en zijn baas vroeg of hij dat ook op het terras voor de klanten wilde doen. Die vroegen Jelle vervolgens of hij ook voor feestjes beschikbaar was en zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels zijn we jaren verder en ziet Jelle zichzelf als een 'podiumgast', iemand die het publiek wil vermaken en zijn enthousiasme wil overbrengen op de mensen. Daarbij is hij van vele markten thuis, want zijn invloeden komen van alle mogelijke kanten. Jelle vertelt ook over zijn gezin met twee jonge kinderen en over wat hij als artiest zoal meemaakt. Zoals een reis naar India met Mark Rutte...
 

Woensdag 22 augustus 19.00 uur - Brigitte Nijman

TV Oranje Special over Brigitte NijmanBrigitte Nijman vertelt in het oude Luxor Theater in Rotterdam over haar jeugd. Een van haar vroegste herinneringen is de scheiding van haar ouders. Haar moeder is hertrouwd en Brigitte heeft ondanks de valse start toch een warme jeugd gehad. Haar ouders zongen allebei en dus was het niet zo vreemd dat ook Brigitte als tiener in een bandje ging zingen. Na de Havo wist ze even niet goed wat ze wilde gaan studeren en besloot ze een tweejarige opleiding te volgen aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. Zo leerde ze onder anderen Tony Neef kennen, die haar erop wees dat er mensen gevraagd werden bij de theatergroep Jeans. Daar werd ze aangenomen, en het was meteen een harde leerschool. Maar tevens het begin van een lange carrière in het theater. Pas drie jaar geleden maakte Brigitte haar eerste solosingle 'De mooiste dag'. Ze vertelt ook hoe ze haar man heeft ontmoet en hoe ze omgaat met hun kinderloosheid. Het leidde tot een bijzonder liedje...
 

Donderdag 23 augustus19.00 uur - Dikdakkers

TV Oranje Special over De DikdakkersDe Dikdakkers praten met TV Oranje in hun stamcafé in het Drentse stadje Meppel. Anton Geerts en Hans Voogd kennen elkaar al van de middelbare school, waar ze samen een drive-in show opzetten. Van het een kwam het ander, en twintig jaar geleden besloten ze het samen te proberen als feestduo. De naam Dikdakkers komt van een Drentse uitdrukking, die zoveel betekent als lekker eten, drinken en plezier maken. Hun eerste single was een voetballied om het Nederlands elftal te supporten, wat het begin was van een goede traditie. Maar ook met andere feestnummers weet het duo te scoren, en er volgt zelfs een kinderprogramma. Anton en Hans kunnen het allemaal laten zien aan de hand van hun plakboek, waarin alle hoogtepunten van de afgelopen twee decennia zijn verzameld. Tot slot beklimmen we de Meppeler toren, waar De Dikdakkers vertellen waarom ze zo gehecht zijn aan Meppel.
 

Vrijdag 24 augustus 19.00 uur - Arie Ribbens

TV Oranje Special over Arie RibbensArie Ribbens praat met TV Oranje over zijn lange carrière, die vlak na de Tweede Wereldoorlog begon in zijn geboortestad Eindhoven. Aanvankelijk was hij slagwerker in diverse orkesten, waarmee hij jarenlang door Europa toerde. Toen hij in 1980 de kans kreeg om solo te gaan, greep hij die mogelijkheid met beide handen aan. Aanvankelijk was het best vreemd om in zijn eentje op het podium te staan, maar al gauw scoorde Arie grote hits met 'Brabantse Nachten Zijn Lang' en 'Polonaise Hollandaise'. Sommige collega's konden de overstap naar dit soort feestnummers niet waarderen, maar Arie was trots op het succes. Al weet hij nog steeds niet wat nou precies het geheim is van een hit. Na het interview neemt Arie TV Oranje mee naar een camperhandel, want kamperen is zijn grote hobby. De kampeerwagens worden aan een strenge test onderworpen.
 

Zaterdag 25 augustus 19.00 uur - René Karst

TV Oranje Special over René KarstRené Karst haalt herinneringen op aan zijn carrière. Al op jonge leeftijd zetten hij zijn eerste stappen op het podium. Samen met zijn moeder vormde hij het Duo Karst, dat jarenlang successen vierde. Destijds zong René nog voornamelijk in de streektaal. Toen zijn moeder het wat kalmer aan wilde doen, betekende dit de start van een succesvolle solocarrière. René koos voor ‘feestpop’, makkelijk in het gehoor liggende vrolijke liedjes met vaak originele teksten. Naast zijn zangcarrière heeft hij nog een opmerkelijke activiteit: hij is de eigenaar van een berenwinkel. Tot slot neemt René, die bekend staat om zijn buitenissige brilmonturen, ons mee naar zijn favoriete opticien.
 

Zondag 26 augustus 19.00 uur - Stef Ekkel

TV Oranje Special over Stef EkkelStef Ekkel ontvangt TV Oranje in zijn woonplaats Kampen, de Hanzestad aan de IJssel waar hij al jaren met veel plezier woont. Omdat het wat winderig is, wordt al snel de beschutting gezocht van 'De Woonboot', het café van Stef. De naam is natuurlijk afkomstig van de grote hit die hij in 2006 scoorde en die zijn leven volledig heeft veranderd. Het nummer heeft Stef in artiestenland op de kaart gezet en daar plukt hij tot op de dag van vandaag de vruchten van. Daarnaast is hij dus ook nog horecaman. De ouders van Stef hadden al een café, en daar deed hij zijn eerste ervaringen op als zanger. Op aandringen van enkele klanten nam hij zijn eerste liedje op. Daarna begon alles al snel te rollen en kreeg hij een platencontract. In de loop der jaren heeft Stef als artiest allerlei mooie dingen meegemaakt. De combinatie met de horeca is pittig, maar levert ook weer allerlei mooie momenten op.

 

 

Maandag 27 augustus 19.00 uur Sidney Bischoff
Dinsdag 28 augustus 19.00 uur Theo Van Cleeff
Woensdag 29 augustus 19.00 uur Jan Leliveld
Donderdag 30 augustus 19.00 uur Chris de Roo
Vrijdag 31 augustus 19.00 uur Mooi Wark

 

 

 

 

 

 

Alex - ‘Ik schreeuw ’t van de daken’

Week 33

Alex - 'Ik schreeuw 't van de daken'


TV Oranje is supporter van:

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 bij jouw
lokale omroep? Lees meer...