Een zomer vol TV Oranje Specials
29-08-2018

TV Oranje SpecialsIn de maanden juni, juli en augustus herhaalt TV Oranje de beste specials van de afgelopen jaren.Daarin gaan we op bezoek bij een bekende zanger, zangeres of duo. We bezoeken ze thuis of op een van hun favoriete plekjes, waar ze vertellen over hun leven, werk, hobby’s en andere interesses. De TV Oranje Specials zijn elke dag te zien om 19.00 uur. Onderstaand vind je meer informatie over de komende uitzendingen. Wij wensen je veel kijkplezier!
 

Maandag 27 augustus 19.00 uur - Sidney Bischoff

TV Oranje Special over Sidney BischoffZanger Sidney Bischoff ontvangt TV Oranje bij hem thuis op het woonwagenkamp, waar het gesprek al gauw gaat over de bijzondere muzikale traditie van de woonwagenbewoners. Ook vertelt Sidney over de manier waarop hij in de muziek terecht is gekomen en over zijn succesvolle oliebollenkraam, die bij de bekende AD-test steevast hoge scores haalt.
 

Dinsdag 28 augustus 19.00 uur - Theo van Cleeff

TV Oranje Special over Theo van CleeffTheo van Cleeff maakt met TV Oranje een wandeling door zijn woonplaats Wijchen. Er wordt onder meer een bezoek gebracht aan het Kasteel Wijchen, maar ook aan het autobedrijf dat hij ooit heeft opgezet en nu verder is uitgebouwd door zijn zoon. Ondertussen vertelt Theo over zijn leven en carrière. Als autohandelaar zong hij al, maar professioneel zanger werd hij pas op latere leeftijd. Hij groeide op met de muziek van Elvis Presley, Tom Jones en Engelbert Humperdinck. In 1996 deed hij als die laatste mee aan de Soundmixshow van Henny Huisman, al was hij daar zelf achteraf niet erg tevreden over. In 2000 maakte Theo samen met Frank Verkooyen een gedeeltelijk Nederlandstalig album, waar hij veel succes mee had. En ook al ligt zijn hart bij het Engelstalige repertoire, hij is en blijft een allround zanger.
 

Woensdag 29 augustus 19.00 uur - Jan Leliveld

TV Oranje Special over Jan LeliveldVorig jaar overleed de Nieuwveense zanger Jan Leliveld op 61-jarige leeftijd. Zijn grote doorbraak was in 2010 met het nummer ’Marianne’. In deze TV Oranje Special, die werd opgenomen in 2014, vertelt Jan over zijn vroegere werk in de bloemenhandel en neemt hij TV Oranje mee naar de veiling in Aalsmeer. Ook ontmoeten we zijn zoons, die de zaak van hun vader hebben overgenomen. Verder laat Jan, die meerdere instrumenten bespeelt, ons zijn oefenruimte zien.
 

Donderdag 30 augustus19.00 uur - Chris de Roo

TV Oranje Special over Chris de RooChris de Roo vertelt over zijn jeugd in Emmen, waar hij al jong met muziek in aanraking kwam dankzij zijn zingende tantes Zusjes de Roo. Het leek de jonge Chris geweldig om ook op het podium te kunnen staan, en nadat hij op negenjarige leeftijd optrad in de Mini-Playbackshow van Henny Huisman met een Prince-imitatie wist hij het zeker: hij wilde artiest worden. De eerste akkoorden leerde hij van zijn vader, die in een band speelde. Na de nodige muzieklessen ging hij zelf in bands spelen, maar al gauw besefte Chris dat hij meer een entertainer was. Toen zich een gelegenheid voordeed om zanger te worden, greep hij die kans met beide handen aan. Een belangrijke invloed in zijn eerste jaren was René Froger, die hij ook heeft geïmiteerd in de Belgische Soundmixshow. Daardoor viel hij op bij een manager, die contact met hem zocht en hem Nederlandstalig liet zingen. Het was het begin van een nieuwe wending in zijn carrière. Chris nam een paar jaar geleden een duet op met zijn tante Janneke de Roo en ging in 2015 samenwerken met de eveneens uit Emmen afkomstige producer Martin Sterken.
 

Vrijdag 31 augustus 19.00 uur - Mooi Wark

TV Oranje Special over Mooi WarkTV Oranje bezoekt de Drentse band Mooi Wark in de oefenruimte, waar Bert Koops, William Bossong, Arnold Kuik en John Roffel vertellen over hun inmiddels respectabele staat van dienst in de dialectrock. Mooi Wark werd opgericht in 1992, maar inmiddels is zanger Bert Koops nog het enige oorspronkelijke bandlid. Hij vertelt over zijn grote liefde voor de muziek van Normaal, die hem inspireerde om ook een band te beginnen. Als Drent zong hij aanvankelijk zelfs met een Achterhoeks accent. In elk geval niet in het Engels, want dat is hij niet machtig.  Mooi Wark was jarenlang vooral bekend in het noorden en oosten van het land, maar kreeg met singles als 'In De Blote Kont' en 'Achter De Tent' ook bekendheid in de rest van het land. In 2008 stonden ze zelfs in de Amsterdamse poptempel Paradiso, waar enkele fans naar verluidt op de trekker naar toe waren gereisd. Mooi Wark brengt ‘rock and lol’, om een boodschap hoef je niet bij ze langs te komen. Maar voor het publiek is dat nou juist het leukste, want bouwvakker of advocaat: bij hun optredens voelt iedereen zich gelijkwaardig. Verder wordt gesproken over de soms moeizame relatie tussen het band- en privéleven. Ook Klaas Prent, oftewel ‘Klaas de Platenbaas’, schuift nog even aan. Hij vertelt hoe hij na slechts één keer luisteren wist dat Mooi Wark een succes zou gaan worden. (Deze special werd opgenomen in 2015. Daarom is ook drummer John Roffel nog te zien, die vorig jaar is overleden.)

 

 

 

 

Wimmie Bouma - 'Ik tel geen sterren'

Week 4

Wimmie Bouma
'Ik tel geen sterren'


TV Oranje is supporter van:

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 bij jouw
lokale omroep? Lees meer...