TV Oranje Special over Guido's Orchestra
08-07-2018

TV Oranje presenteert vanaf mei een nieuwe serie portretten van Nederlandse artiesten. In deze ‘TV Oranje Specials’ gaat Ivo Franklin elke zaterdag om 19.00 uur op bezoek bij een bekende zanger, zangeres of duo. We bezoeken ze thuis of op een van hun favoriete plekjes, waarbij ze vertellen over hun leven, werk, hobby’s en andere bezigheden.
 

TV Oranje Special over Guido's OrchestraZaterdag 14 juli zie je een special over Guido Dieteren, de leider van Guido’s Orchestra. In de pauze van een orkestrepetitie heeft Ivo Franklin een ontmoeting met deze in Heerlen geboren violist, die afkomstig is uit een familie van musici. Op de middelbare school vond hij de lessen nogal saai, waarna hij met de volledige steun van zijn ouders school ging combineren met een conservatoriumopleiding. Daar was Guido meteen in zijn element, en kwam hij samen met zijn schoolvriend Falco Borsboom op het idee om een poporkest te beginnen. Dat bleek een grotere opgave dan gedacht, maar dankzij de juiste adviseurs en een bank die bereid was om mee te werken is het met veel vallen en opstaan toch gelukt. Een doorbraak was het begeleiden van Symphonica in Rosso. Daarna volgden buitenlandse optredens en samenwerking met sterren als Lionel Richie, Andrea Bocelli, Diana Ross en Zucchero. Ook werkte het Limburgse orkest mee aan een spraakmakende commercial voor McDonalds. Guido ontmoette dankzij de muziek ook zijn grote liefde. Wendy Kokkelkoren, de sopraan van het orkest, is niet alleen zijn levenspartner maar levert ook de broodnodige kritiek die hem helpt om het beste uit zichzelf en het orkest te halen.
 

Daarnaast herhaalt TV Oranje in juni, juli en augustus de leukste specials van de afgelopen jaren. Deze zijn van zondag tot en met vrijdag te zien om 19.00 uur. Lees meer...

 

 

Susanna Veldmeijer - 'Zomerliefde'

Week 29

Susanna Veldmeijer - 'Zomerliefde'


TV Oranje is supporter van:

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 bij jouw
lokale omroep? Lees meer...