Henk Bernard op 1 in TV Oranje Top 1000
22-12-2017

Henk Bernard - ‘Ik vraag je met pijn in mijn hart’Vrijdag 22 december is de definitieve TV Oranje Top 1000 van 2017 bekendgemaakt. De eerste plaats in de eindejaarshitlijst is net als in 2016 voor Henk Bernard. De populaire volkszanger uit Sint-Michielsgestel ontving het afgelopen jaar met de videoclip ‘Ik vraag je met pijn in mijn hart’ de meeste stemmen in de TV Oranje Verzoekparade, het dagelijkse tv-programma dat de basis vormt voor de Top 1000. Het nummer is afkomstig van Henk Bernards meest recente album 'Dicht Bij Mij' en is een levenslied met een serieuze tekst maar een vrolijke klank.
 

Django Wagner twee keer in de Top 5
Django WagnerDe eervolle tweede plaats in de TV Oranje Top 1000 is dit jaar voor Django Wagner. De zanger met Sinti-roots scoorde dit jaar met de single 'Zonder jou kan ik niet leven'. De Brabander is maar liefst twee keer genoteerd in de Top 5 want de vierde plek is voor 'Muziek is ons leven' van Echte Vrienden, de samenwerking van Django Wagner, Peter Beense en Frans Duijts. Het trio speelde zich dit jaar in de kijker met een goed ontvangen album en een concert in AFAS Live. Op de derde plek vinden we Louisa Janssen met 'Recht op geluk', met tekst van Henny Thijssen. De realityster, bekend van de serie ‘Louisa & Rosanna, Onze Transgender Liefde’, eindigde vorig jaar ook als derde. De vijfde plek in de TV Oranje Top 1000 is voor Hollands Welvaren met 'Kleine Vogel'. Het duo Ramon van Loon en Raymond Ponte maakte een succesvolle bewerking van deze oude hit van de Amsterdamse volkszanger Arie Passchier.
 

Hoogste aantal noteringen voor Henk Damen
Henk DamenHenk Bernard is dan wel nummer 1 in de TV Oranje Top 1000, maar hij heeft dit jaar niet het hoogste aantal noteringen. Weliswaar steeg Bernard van 24 naar 27 titels, maar hij moet provinciegenoot Henk Damen voor laten gaan. De zingende oud-profvoetballer wist maar liefst 34 noteringen in de wacht te slepen. Hoge scores zijn er ook voor Django Wagner (16), Duo Picobello (12), Wout van der Lei (11) en Domenico D’Avanzo (11). In totaal werden er het afgelopen jaar 1.143.613 stemmen uitgebracht voor de TV Oranje Verzoekparade. Er werd gestemd op 3362 verschillende clips.
 

 


  Klik hier om de volledige TV Oranje Top 1000 van 2017 te bekijken

 

 

 

Alex - 'Kus me snel'

Week 7

Alex - 'Kus me snel'


TV Oranje is supporter van:

Oranje Top 30

De Oranje Top 30 bij jouw
lokale omroep? Lees meer...