Jan Biggel is ‘Carnavalskneiter 2023’

|  

Jan Biggel - 'Als bij ons d'n haon weer kraait’

Het nummer ‘Als bij ons d'n haon weer kraait’ van Jan Biggel is door de kijkers en luisteraars van TV Oranje en RADIONL uitgeroepen tot ‘Carnavalskneiter 2023’. De winnaar van de jaarlijkse verkiezing werd vrijdagochtend 17 februari om 11.11 uur bekendgemaakt in de uitzending van RADIONL. De Brabantse stukadoor Jan Biggel scoorde eind 2021 uit het niets zijn eerste grote hit met het nummer ‘Ons moeder zeej nog’. Het afgelopen jaar groeide hij uit tot een bekende feestzanger, een bliksemcarrière hij nu bekroond ziet met een carnavalshit van formaat.

Massaal gestemd voor ’11 van Oranje’
TV Oranje en RADIONL organiseerden voor het eerst in drie jaar gezamenlijk de verkiezing van de Carnavalskneiter. Iedereen was er blijkbaar weer helemaal aan toe, want elf dagen lang is via internet massaal gestemd op een lijst met meer dan 130 nieuwe Nederlandse carnavalsliedjes. De elf nummers die de meeste stemmen kregen, vormen de ‘11 van Oranje’. De nummer één daarvan wordt traditioneel uitgeroepen tot Carnavalskneiter. De eervolle nummer twee dit jaar werd 'Ik bloei wir op!' van de Tilburgse carnavalsvereniging Veul Gère. Klik HIER voor de volledige ‘11 van Oranje’ van 2023.