TV Oranje bracht eerbetoon aan Kees Kist

|  

TV Oranje zet toren Steenwijk in oranje licht

De karakteristieke kerktoren van Steenwijk baadde van 10 tot 17 juli 2019 in het oranje licht. De actie was een initiatief van TV Oranje, en sloot aan op de Kees Kist Dag op woensdag 17 juli. De oud-international werd die dag uitgebreid in het zonnetje gezet in zijn geboortestad. Woensdagavond 10 juli was hij het middelpunt van een kleine bijeenkomst aan de voet van de toren, met familieleden en vertegenwoordigers van TV Oranje en de Stichting Vriendengroep Kees Kist. Daarbij werd bekendgemaakt dat ook de Markt in Steenwijk een week lang oranje zal worden verlicht.

‘Beter laat dan nooit’
Directeur Gerard Ardesch van TV Oranje nam voorafgaand aan de officiële openingshandeling het woord, waarbij hij zich rechtstreeks richtte tot zijn plaatsgenoot Kees Kist. “Een Steenwijker voetbalvedette en meervoudig international die we al veel eerder een eerbetoon hadden moeten brengen, maar beter laat dan nooit”, aldus Ardesch. Kees Kist voegde daar aan toe dat zijn carrière hem geregeld ver van huis bracht, maar dat hij altijd wist dat hij terug zou keren onder de Steenwijker toren. Daarop zette hij de schakelaar om en ging de oranje verlichting aan.